vandorbot írta:Szervusztok Omegások !
Eszembe jutott pár butaság a témával kapcsolatban. Amit használható ötletnek találtok, nyugodtan próbáljátok ki. ( a jogdíjakról majd később ).
Szerintem némi egyszerű előgyorsítás sokat javítana.
Egy nevezzük kétfokozatú szerkezet a következőképpen: 1. fázis: Rugóval, gumival etc. kissé távolabb a tekercstől. majd optokapus ÁK. csattintja a tekercsre a kondikat. A csövön két furat egymással szemben . A fénysorompó adónak és vevőnek. Hogy ne kelljen agyonluggatni a csövet, pisztonos megoldás a legkézenfekvőbb a behangoláshoz.
Apropó 2 tekercs egymáson, párhuzamosan kötve ?
Ha egy tekercsre egyen impulzust kapcsolunk, egyirányba felmágneseződik a tekercs, vonz. Amikor ez megszűnik, ellentétes irányú önindukciós fesz. keletkezik. Nem lehet ezt is felhasználni (taszajtásra) ? Triakra vagy diódára gondolok most ilyenkor.
Jó munkát !
vandorbot írta:Az is előfordulhat, hogy a nagy negatív önindukciós fesz is besegít a tirisztor agóniájába.
Próbáltál már egy vaskos diódát párhuzamosan kötni a tirisztorral. Persze záróirányba.
Ekkor az önindukciós fesz. is áramot kelt a tekercsben, ellentétes irányút. Elvileg ilyenkor taszít.
A railgunról nem sokat tudok. Néztem róla videókat, de nem tudtam kivenni hogyan működik, annyira gyenge minőségűek voltak a felvételek.
F0R3WER írta:... én is most szeretnék építeni 1 et a tervek már megvannak .. anyagbeszerzésen vagyok..
amúgy kis kérdés.. arra kel hajtanom hogy a kondi kisülési idelye minél kisebb legyen ugye? tehát kis ellenállású tekercs kell de nagy induktivitású...
a 2 t nem lehetne úgy kisúlyozni és ezzel is növelni a hatásfokot hogy "vasmagos" tekercset alkalmazunk.. az akár meg 1000x heti a mágnesességet..
és a vasmag... jelen esetben 1 henger középen ki lenne fúrva és a cső azon haladna át.. véleményem szerint ez sokat ajvítana a hatásfokon.. mert hát egy légmagos tekercs mágnesessége elég csekély!
én most egy 350 V os 15000uF es kondira várok már megrendeltem.. 2mm es rézhuzalból csinálom a tekercset..
325 V on szeretném működtetni.. főleg azért hogy hálózatról egy gratezkockával is menjenlehet kicsit bevibrál majd a világítás... de annyi még belefér
de most a lényeg hogy mit nyernék a vasmaggal és a fénykapus 2 fázisú gyorsítással? mekkora hatásfokot érnék el a jelen esetben kb 900 J energiából?
villamos írta:Itt van egy full extrás változat:
http://www.gausspistol.com/howitworks.html
Kézben tartható, akkumulátoros táplálás, mikrvezérlős, többfokozatú gyorsítás...
(Made in Russia (?) :/
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég